Sty 09 2018

9 stycznia 2018 roku

9 stycznia odbyły się kolejne warsztaty kulinarne pod kierunkiem p. H. Mikołajczyk. Tym razem, tak jak obiecaliśmy w listopadzie, ugotowaliśmy bigos z kapusty, własnoręcznie ukiszonej. Uczniowie przygotowali potrzebne produkty do zrobienia bigosu. Usmażyli mięso oraz kiełbasę z cebulą. Poznali również różne przyprawy za pomocą zmysłu węchu i dotyku. Świetną zabawą było płukanie kapusty zimną wodą, ponieważ była zbyt kwaśna. Nie każdy uczeń miał ochotę wykonać tę czynność. Z kapusty ukiszonej wydobywał się specyficzny zapach. Daliśmy radę! Oczywiście sama przyjemność to degustacja potrawy. A bigos? Pycha!

Permalink do tego artykułu: http://konarzew.edu.o12.pl/9-stycznia-2018-roku/

Dodaj komentarz

Twój adres email nie będzie publikowany.