Paź 31 2017

31 października 2017 roku

Od września 2017r. ruszyło kółko kulinarne w klasie VI-VII pod opieką p. Honoraty Mikołajczyk. Zajęcia mają charakter praktyczno-teoretyczny, w wesołej, swobodnej atmosferze. W programie uwzględnione zostały najważniejsze zagadnienia z zakresu organizacji, higieny, bezpieczeństwa oraz zdrowej żywności (bez konserwantów). Głównym założeniem jest rozwijanie zainteresowań uczniów sztuką gotowania, poznawania technik gotowania i serwowania potraw. Uczniowie zdobywają umiejętności przydatne w życiu codziennym. Do kółka kulinarnego dołączył do nas starszy kolega Łukasz G. z klasy PP. Bardzo nam miło. Domowa kapusta kiszona jest zdecydowanie lepsza od tej kupionej w sklepie. Mmm pycha. Można ją zakisić samodzielnie i nie jest to zbyt skomplikowane. Jak widać uczniowie: Filip, Jakub, Mateusz, Kacper, Oliwia, Łukasz, Krzysztof oraz Artur świetnie sobie poradzili. P. Honorata i Mateusz stali się ofiarami szatkownicy. Na szczęście, obrażenia nie były zbyt groźne. Żyjemy… Za to innym uczniom bardzo smakowała kapusta jeszcze nieukiszona. Smacznego. Na zdrowie. Z niecierpliwością oczekujemy degustacji. Będzie kapustka do bigosu. Mniam.

Permalink do tego artykułu: http://konarzew.edu.o12.pl/31-pazdziernika-2017-roku/

Dodaj komentarz

Twój adres email nie będzie publikowany.